14.2.2011

Nicola ja Lady Felicia

Venetsialaisia ruhtinaita, espanjalaisia kuninkaallisia? Ehei, paljon parempaa...nimittäin erinomaisia perunoita. Hyötykasviyhdistyksen tuoteluettelo siemenperuna- ja sipulilajikkeineen kolahti taas luukusta ja ahmaisin sen siltä seisomalta jo eteisessä.

Perunoita on palstallamme viljelty useimpina kesinä. Isäni totesi äitini palstan perunoista, että niissä ei todellakaan ole mitään muuta vikaa kuin, että ne ovat liian hyviä. Oman maan mukuloita tulee syötyä liikaa!

Toissa kesänä perunaruton leviäminen otti meidän palstastamme erävoiton ja päätimme pitää  vuoden tauon. Nyt siemenperunoiden ostaminen kuitenkin taas kutkuttaa mieltä. Hyviä kokemuksia edellisiltä kesiltä on kertynyt Hankkijan Timosta, jota ei sen aikaisuuden takia rutto juurikaan ehtinyt rökittää, Nicolasta ja Siiklistä. Talviperunalajike Matilda sen sijaan kitui ruton kourissa siitäkin huolimatta, että sitä pidetään taudille vastuskykyisenä lajikkeena.

Mutta ensi kesänä voisimme ehkä laittaa maahan vaikkapa vain yhden rivin Siikliä tai eksoottista Blue Gongoa? Terhakkaan vihreä, valkoisin kukin kukkiva perunarivi on ruttovaarasta huolimatta keittiöpuutarhan aatelia.


Ei kommentteja: