7.4.2011

Lempikukkia

Jotkut kukat ovat kauniimpia kuin toiset. Niiden kauneus ei niinkään piile väreissä, terälehdissä tai kauniisti muodostuneissa heteissä, vaan merkityksessä.

Isoäitini lempikukkia olivat freesiat. Freesioiden hempeä tuoksu, elegantisti kaareutuva varsi ja hienostuneiden kukkien kauneus on ikuista.

Hyvän ystäväni lempikukkia ovat pionit. Perustaessamme yhteistä palstaa oli kasvimaan laidalle saatava pionipensaat. Tulipunaisten kukkapilvien puhkeamista odottelemme vieläkin neljän vuoden jälkeen, mutta jonakin vuonna niiden kukkaanpuhkeaminen tulee olemaan vailla vertaa.

Itse rakastan tulppaaneita, kaikissa väreissä ja lajeissa. Maatiaistulppaneja, papukaijatulppaaneja, turkkilaisia ja hollantilaisia. Iltaisin unta odotellessa kuvittelen, miten kevään ensimmäiset tulppanit puskevat palstan kukkapenkistä ylös. Päättäväisesti hallaa uhmaten ne avaavat nuppunsa täyteen kukoistukseen.2 kommenttia:

Suvi Ilona kirjoitti...

Hei Anna!

Ihana Blogi sinulla! Kevättä, aurinkoa
ja mullantuoksua ilmassa!!!
Kiitos.

Annappa joskus vinkkejä/inspiraatiota kalliopuutarhan hoitoon.

Suvi

Anna kirjoitti...

Kiitos paljon Suvi Ilona kommentistasi! Minulla ei itselläni ole kokemusta kalliopuutarhasta, mutta ehkäpä itselläsi olisi hyviä vinkkejä?