28.2.2011

Hullut puutarhurit

Katselin viime viikolla televisiosta puutarhaohjelmia ja mietin, miten kaavamaisia ne ovat. Ei sillä, etteivätkö pionit näyttäisi aina yhtä ihanilta tai kasvihuoneen pystyttäminen kiinnostaisi minua ikuisesti, mutta kovin montaa kertaa ei tarvitse katsoa, miten siemeniä kylvetään, että jo tajuaa mikä on homman juju.

Ehdoton suosikkini puutarhaohjelmien joukossa on ruotsalainen Trädgårds fredag, jonka toisen tuotantokauden ehdin katsoa jo viime kesänä SVT:ltä. Trädgårds fredag pyörähtää Ylellä käyntiin keväällä. Vaikkei ohjelma sisällöltään juuri poikkeakaan perinteisestä kaavasta, niin ohjelmakonsepti on huolellisesti suunniteltu, erittäin kauniisti kuvattu ja stailattu ja juontajat ovat super-viehättäviä.  Sunnuntaiaamuisin tapasin keittää ohjelman katselemista varten maitokahvin ja asettautua sängylle mukavasti loikoilemaan. Ja tunnustan, että muutaman kerran tunnusmusiikin kajahtaessa läppäriltä herahti kyynel silmäkulmaani ja huokailin ääneen: vad härligt! 

Ihan toista genreä edustavat brittiläiset huumorimiehet Three men went to mow, jotka hauskuttavat Youtubessa hulluilla puutarhajutuillaan.

Ei kommentteja: