5.2.2011

Härkäpapuja, tomaatteja ja kotijuustoa

Suunnittelen puolison syntymäpäivä-menyytä ja keittokirjahyllystä tarttuu käteen viimeisin kirjahankinta: Moro East. Moro East:in ovat kirjoittaneet lontoolaisen Moro-ravintolan omistajat ja vannoutuneet palstaviljelijät Sam ja Sam Clark.

Clark'in pariskunta viljeli puutarhaansa Manor Garden:in palsta-alueella itä-Lontoossa. Keittokirja seuraa vuoden etenemisestä hyödyntäen resepteissään kauden satoa välimerellisellä otteella. Viime kesänä kokeilin resepteistä mm. härkäpapuja tomaattien ja kotijuuston kera sekä punajuuria, härkäpapuja ja rakuunaa. Sokerina pohjalla olivat täydellisesti onnistuneet espanjalaiset ensamaidakset spagettikurpitsahillolla täytettyinä.

Ensamaidat olivat juuri niin suussasulavia kuin Clark'it lupasivatkin. Aliarvioin ainoastaan niiden valmistukseen tarvitun ajan ja vedin leivonnaiset uunista ulos parahiksi kello kaksi yöllä. Clark'it lupasivat ensamaidaksien olevan herkullisimmillaan juuri vastapaistettuina, joten koska olin jo niin pitkälle urakassa päässyt taisin odotella niiden jäähtymistä vielä puolikolmeen. Ennen sänkyyn kaatumista ahdoin suun täyteen kuohkeita, kullankeltaisella kurpitsalla täytettyjä leivonnaisia. Todellinen tomusokerilla kuorrutettu nuijanukutus!

(Sittemmin Manor Gardenin palsta-alue pistettiin sileäksi Lontoon tulevien olympialaisten alta, mutta onneksi upeaa keittokirjaa saa vielä kirjakaupoista.)

Ei kommentteja: