18.2.2011

Fantastinen Villa Augustus

Hollantilaiset ovat kautta aikojen niittäneet mainetta suvereeneina kauppapuutarhureina. Maisemasuunnittelussa heidät tunnetaan rennosta, luonnonmukaista tyyliä suosivasta puutarha- ja maisemaestetiikasta. Ja jos Amsterdamissa on käynyt, niin kukapa ei olisi ihastunut kaupungin rentoon tunnelmaan ja hauskoihin pikkuhotelleihin.

Kaiken tämän näyttää onnistuneen yhdistämään Villa Augustus, joka on keskelle teollisuusaluetta vanhaan, hylättyyn 1800-luvun vesitorniin perustettu hotelli, kasvihuone, puutarha ja ravintola. Villa Augustuksen perustajat kertovat, että J. A. van der Kloesin vuonna 1881 suunnittelema vesitorni oli jo purku-uhan alla, kunnes joukko rohkeita ja visionäärisiä yrittäjiä näki 1930-luvulla alueesta otetun mustavalkoisen valokuvan ja... heureka!... idea Edenin puutarhalle vertoja vetävästä hotellikonseptista oli syntynyt.

Villa Augustus päihittää mennen tullen kulahtaneet ketjuhotellit, joissa ei mielellään yöpyisi kuin pakon edessä. Se käy myös erinomaisesta esimerkistä hylättyjen ruukkimiljöiden ja tehdasrakennusten henkiinherättäjille Suomessa.


Kuvat via Villa Augustus

Ei kommentteja: