13.8.2013

Ihonhoitoa luonnollisesti


Tämän kesän kiinnostavin elämys oli tutustuminen oikeaan Aloe Veraan. Toki olin pannut merkille sen nimen kosmetiikassa ja ihonhoitotuotteissa, mutta jostain syystä en ollut ollut kovin kiinnostunut siitä. Syy saattaa piillä siinä, että ensimmäisenä nimi taisi tulla tutuksi jostakin L'Orealin tuotteista.

Kroatiassa minulle oli kuitenkin ilo tutustua oikeaan Aloe Veraan. Eräänä aamuna sitruunapuutarhan portilla törmäsin paikalliseen vanhaan herraan, joka kantoi sitruunasangon päällä Aloe Veran oksaa. Luulin, että kyseessä oli kaktuksen oksa ja uteliaana tiedustelin, että mihin hän aikoi sitä käyttää. Minua valistettiin ystävällisesti, että kyseessä ei suinkaan ollut kaktus, vaan Aloe Vera.

Herra leikkasi saman tien oksasta palan ja halkaisi sen. Sisältä paljastui viileän kostea geelimassa, jota tuli levittää suoraan iholle. Ja minähän sivelin; auringon oton jälkeen, hyttysen puremiin, kantapään hiertymiin. Se tuntui fantastiselta. Säilytin Aloe Veraa jääkaapissa kahden viikon ajan ja viilsin siitä aina tarvittaessa uuden, vaalean vihreän palan.

 Jos oikeaa Aloe Veraa olisi saatavissa kotipuolessa, niin luulen etten enää juuri muuta iholleni käyttäisi. Toinen ihonhoidon taikalääke on Välimeren suolainen merivesi. Mikä kombinaatio - suola ja Aloe Vera!

Ei kommentteja: